Smažené čínské nudle

[mp_row]

[mp_span col=“6″]

[mp_text]

Příprava

Zeleninu omyjeme, cibuli a česnek oloupeme, mrkev oškrábeme. Papriky zbavené jádřinců nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli rozpůlíme a nakrájíme na proužky, mrkev na půlměsíčky, pórek na kolečka, česnek na plátky.

Zeleninu zprudka smažíme na oleji, dokud nezměkne. Musí ale zůstat polosyrová, křupavá.

Maso nakrájíme na malé kousky a ty promícháme se škrobovou moučkou.Na pánvi maso zprudka osmažíme na rozehřátém oleji, ochutíme kořením na čínu a sójovou omáčkou. Usmažené maso pak promícháme se smaženou zeleninou.

Čínské nudle povaříme ve vroucí osolené vodě 2 minuty, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané nudle zprudka smažíme 2 – 3 minuty v hluboké pánvi na rozpáleném oleji. Během smažení je promícháváme. Smažíme vždy 1 – 2 porce nudlí. Ve větším množství by se na pánvi slepovaly.

Usmažené čínské nudle promícháme s masovou směsí a podáváme. Můžeme připepřit nebo přisolit.

[/mp_text]

[/mp_span]

[mp_span col=“6″]

[mp_text]

Ingerdience

1 ks
červená paprika

 

1 ks
menší pórek

 

1 ks
větší mrkev

 

1 – 2 lžiček
koření Čína

 

1 ks
zelená paprika

 

4 stroužky
česnek

 

400 g
vaječné čínské nudle

 

1 ks
cibule

 

1 lžička
škrobová moučka

 

2 plátky
kuřecí prsní řízek

 

2 lžíce
sójová omáčka

[/mp_text]

[/mp_span]

[/mp_row]