Recepty

Hovězí s brokolicí

Suroviny (2 porce)

  • hovězí svíčková 200g
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • rýžové víno 1 lžička
  • vejce 1 ks
  • kukuřičný škrob 1 lžička
  • stroužek česneku
  • čerstvý zázvor (2cm)
  • pórek 1/3
  • jarní cibulka
  • 5-6 růžiček brokolice
  • rostlinný olej 3 lžíce
  • prémiová ústřicová omáčka LEE KUM KEE 1 lžíce
  • tmavá prémiová sójová omáčka LEE KUM KEE 1 lžíce
  • cukr krupice 1 lžička

Postup

  • Maso nakrájejte na nudličky dlouhé 2 cm a silné 0,5 cm do mísy.
  • Osolte, zalejte vínem, přidejte vejce a škrob a promíchejte.
  • Česnek a zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. Pórek a jarní cibulku
  • pečlivě očistěte a nakrájejte na šikmé plátky, brokolici rozdělte na malé růžičky
  • V pánvi wok rozehřejte olej, vložte do něj maso a opékejte doměkka,
  • zhruba 2 minuty. Vyjměte na papírovou utěrku a nechte tuk vykapat.
  • Olej v pánvi slijte, přidejte zázvor, česnek a ústřicovou omáčku a restujte až se směs rozvoní. Zalijte sójovou omáčkou, vsypte brokolici a jarní cibulku, oslaďte, opepřete a opékejte doměkka, zhruba 5 minut.
  • Vsypte maso, promíchejte a podávejte.